Teak

Tectona grandis

Tectona grandis oftewel de teak boom levert één van de meest kostbare en mooiste houtsoorten in de wereld.
Door zijn geweldige eigenschappen is teak: sterk, duurzaam, weerbestendig, en heeft weinig tot geen onderhoud nodig.
Het edel natuurmateriaal verandert mee met de seizoenen in kleur en naarmate het veroudert, verweeft het zich moeiteloos met de optiek van de tuin en de natuurlijke omgeving.

Teakhouten tuinmeubelen kennen niet voor niets een eeuwenoude traditie als buitenmeubelen en deckchairs op grote schepen.
De combinatie van vakmanschap en kennis van het materialen maakt het voor
Traditional Teak mogelijk om tijdloze design, functionele en solide producten die hun waarde behouden te produceren die voldoen aan de hedendaagse eisen op het gebied van en comfort en duurzaamheid. Het start met het toesnijden van het geselecteerde Teak, dit is de basis voor onze traditionele houtverbindingen met hun pen in gat verbindingen en het vastzetten door deuvels.

GEVORMD DOOR TRADITIES – MET EEN HEDENDAAGSE LOOK.

Duurzaam

‘bedoeld om lang mee te gaan’, ‘relatief milieuvriendelijk’, ‘grondstofbesparend’

Jarenlange ervaring, vakmanschap en passie voor teakhout hebben geleid tot een prachtige collectie van teakhouten tuinmeubelen.

Bewust leven is voor velen van ons belangrijker dan ooit tevoren. In deze context komt leefruimte onder de vrije hemel steeds meer in beeld.

De meeste mensen associëren buiten zijn met positieve ervaringen – hier vinden we het “stukje natuur” dat in ons alledaagse hectische leven nauwelijks een rol speelt. Buiten zijn wordt geassocieerd met de geur van de lente, het vakantiegevoel, barbecue met vrienden en ultieme ontspanning.

Mede hierdoor is teakhout bezig met een grote comeback.

Teakhouten meubilair is duurzaam, weerbestendig en met een geweldige uitstraling. DUURZAAMHEID wordt bij Traditional Teak daarom groot geschreven.

Duurzaam is een hip en trendy woord en natuurlijk is het erg leuk om te zeggen dat je duurzame meubels verkoopt, maar wat maakt tuinmeubels duurzaam? Kort gezegd: een lange levensduur, weinig slijtage en een mens- en milieuvriendelijke productie.

De mooie dingen in het leven maken ons gelukkig en geven ons een positieve vibe. Creëer daarom een speciale plek in uw tuin, omringd door zorgvuldig uitgekozen indrukken, met meubilair van Traditional Teak.

Mosaic-teak

Bewust denken en handelen voor mens en milieu

Zorgvuldig geselecteerde blokjes A-kwaliteit teak die op ambachtelijke wijze worden verwerkt waardoor het unieke silhouet van mosaic-teak wordt gecreëerd, dit met oog voor detail en liefde voor de natuur.


Een innovatieve combinatie uit geselecteerd teakhout, machinaal bewerkt en met hoogwaardige, watervaste en
vullende polyurethaan houtlijm, dus supersterk, dit alles in overeenstemming met de reeds bekende kwaliteitsnormen van Traditional Teak.


Wij zijn ervan overtuigd dat goed doordachte, met respect voor mens en natuur, geproduceerde producten een lang leven mooi zijn in uw tuin of op uw terras.
Mosaic-teak is:

  • PUUR NATUUR
  • MILIEU BEWUST
  • ECHT HANDWERK
  • GEMAAKT VAN A-KWALITEIT TEAK HOUT
  • EXTREEM DUURZAAM
  • TIJDLOOS DESIGN
  • UITSTEKENDE PRIJSKWALITEIT VERHOUDING