Over ons

Traditional Teak

“Onze meubelen; het antiek voor de toekomst”

Onze naam geeft al aan waar we goed in zijn namelijk het maken van tuinmeubelen met oog voor traditioneel vakmanschap, aangepast aan deze tijd en gemaakt van het allerbeste teakhout.

Traditional Teak ontwerpt en fabriceert exclusieve teakhouten tuinmeubelen in eigen beheer, hierdoor kunnen wij persoonlijk garant staan voor de hoge kwaliteit en afwerkingsniveau van de meubelen.

Wij selecteren het teakhout dat voor de meubelen wordt gebruikt met grote zorg.
Grote liefde voor vakmanschap en de schoonheid van de natuur, gaan in de vervaardiging van elk item. De houtnerf maakt elk meubelstuk uniek; het hout voelt levend aan, versterkt de sfeer en heeft een rustgevend effect op de mens.

Traditional Teak, heeft in de afgelopen jaren een mooi assortiment tuinmeubelen samengesteld, variërend van traditioneel, klassiek tot hedendaags en tijdloos.Ons verhaal

Voor wie het weten wil.

.

Meer dan een decennia geleden is door Chris en Patricia Bachmann de grondsteen gelegd voor Traditional Teak. Een merk, ontstaan uit vraag die niet beantwoord kon worden.

Chris Bachmann is geboren in Oostenrijk en opgeleid als meubelmaker in een traditionele werkplaats. Hier was het dat zijn liefde voor hout en zijn oog voor detail is groeide. In 1988 leidde zijn weg hem naar Nederland, waar hij zijn carrière voortzette bij een gerenommeerd bedrijf in de tuinmeubelsector.

Ruim twintig jaar lang was hij verantwoordelijk voor de kwaliteitsbewaking, ontwikkeling en inkoop bij een gerenommeerd tuinmeubel importeur.

Patricia heeft veel ervaring op organisatorisch en grafisch niveau.

Door al deze ervaring te combineren en vanwege een niet aflatende enthousiaste benadering en gezamenlijke liefde voor het ambacht hebben zij Traditional Teak laten groeien tot een onderneming met inmiddels een groot aantal gespecialiseerde verkooppunten in binnen – en buitenland.


.

Chris Bachmann

Chris Bachmann

Technisch directeur

“Concessies op de kwaliteit zijn nooit een optie”

Patricia Bachmann-Plomp

Patricia Bachmann-Plomp

Algemeen directeur

Het gaat er niet om wat je doet maar om wie je bent


Testimonials

Van een paar klanten….

Na heel wat twijfel of wij over moesten stappen naar teak houten tuinmeubelen kwamen de meubels van Traditional Teak op ons pad. Bij teak dachten wij altijd aan dure meubels.
Tot onze grote verrassing bleken de meubels van TT een goede prijs kwaliteit verhouding te hebben. Mooie meubels met zorg gemaakt. Duurzaam, stevig en met een goed zitcomfort.

” Teak meubelen zijn een echte aanrader en een aanwinst voor onze tuin.”

Fam.  van Ee(NL)
Fam. van Ee
(NL)

So bald es draußen warm wird, nutzen wir jeden Tag um die Zeit im freien zu genießen.

Wir sind super glücklich mit unsern neuen Gartenmöbel. Sie passen perfekt zu uns : tolles Styling, bequem,

super Qualität einfach zum wohlfühlenM. Favrin(AT)
M. Favrin
(AT)

Tot volle tevredenheid hebben wij een mooie tuin set van traditional teak staan. De kwaliteit van de meubels is uitstekend en wij zijn erg tevreden met het zitcomfort en het duurzame materiaal. De moderne uitstraling van de teakmeubels passen uitstekend in onze tuin.
Zij leveren ook middelen voor onderhoud en afdekhoezen voor de meubels. Wel zo handig om de juiste spullen gelijk erbij te kunnen bestellen.

” Uitstekende service bij Traditional Teak! “

J. de Vries(NL)
J. de Vries
(NL)